De tweede aansluiting die moet gebeuren zit tussen het pleisterwerk en het schrijnwerk.

Ook hier zijn er weer verschillende mogelijkheden :

 

  1. met behulp van een overpleisterbare aansluitband (renovatie)  die volvlaks op het metselwerk verlijmd wordt met behulp van speciale, elastische luchtdichtingslijm. 

Tip:

De houten raamprofielen eerst ontstoffen met een vochtige doek  voor de overpleisterbare folie te bevestigen met zijn zelfklevende lijmstrook. PVC of ALU raamprofielen steeds zeer grondig ontvetten voor het bevestigen van de overpleisterbare folie, anders heb je onvoldoende hechting en een groot risico op luchtlekken!

 

Trick:     

Voorzie een lusvormige bewegingsreserve bij plaatsing van de overpleisterbare folie om vodoende latere bouwbewegingen scheurvrij op te kunnen vangen. (zie afbeelding 4)

 

2. met behulp van een multiplex omkasting en een overpleisterbare aansluitband. (nieuwbouw)

 

Tip:

Ook hier moet de overpleisterbare folie volvlaks (zie afbeelding 9) verlijmd worden op de ondergrond!

 

Trick:

Voorzie een aantal ronde gaten in de multiplex op ca. 30mm van het raamprofiel zodat je eventueel langs daar kan opschuimen na plaatsing van het raam. Wel het opschuimgat nadien terug afkleven met luchtdichte tape!

 

3) met een vochtvariabele, multifunctionele, luchtdichte, isolerende en UV-bestendige zwelband. (buitenisolatie en pleisterwerk)

    

Tip:

Deze oplossing is enkel mogelijk als de dagkanten van het metselwerk vooraf luchtdicht gemaakt werden met een gladpleister.

 

Trick :     

Deze zwelband is ook uitermate geschikt om bijv. veranda’s of een woninguitbreiding in houtskelet lucht- en slagregendicht aan te sluiten aan bestaande constructie